miercuri, 1 februarie 2012

SFATURI DACA VREI SA PORTI LENTILE DE CONTACT



Daca te-ai hotarat sa treci de la clasicii ochelari la lentilele de contact simple sau colorate, ca sa imbini utilul cu placutul. Iata ce consideram noi necesar sa stii daca vrei sa porti lentile de contact colorate.

SFATURI DACA VREI SA PORTI LENTILE DE CONTACT

- Consulta medicul oftalmolog - ai voie sa porti lentile de contact? Din pacate nu toti oamenii au voie sa poarte lentile de contact. Un control de rutina iti va confirma sanatatea ochilor tai si acordul medicului specialist sa porti lentile de contact

- Verifica valabilitatea - care este valabilitatea lentilelor de contact colorate? Ele pot fi de unica folosinta, sau pentru folosinta determinata (pana la maxim un an daca sunt pastrati in conditii corespunzatoare)

- Sanatatea ta inainte de toate - exista tendinta de a cumpara lentile de contact colorate si a facem schimb de nuante cu prietenele. Indiferent de cat de precaute veti incerca sa fiti, cele mai multe infectii oculare provin de la astfel de schimburi. Evitati-le!

- Igiena mainilor este foarte importanta - respectati cu strictete instructiunile recomandata. Nu scoateti sau puneti lentilele de contact cu mainele nespalate. Atentie si la tipul de sapun pe care-l folositi. exista tipuri de sapunuri cu crema care dupa spalare lasa pe pielea dvs, un strat protector care in momentul montarii lentilelor de contact colorate se poate transmite pe lentila si poate dauna ochiului

- Igiena lentilelor -  asigurativa ca atat lentilele de contact colorate cat si cutiuta de depozitate sunt dezinfectate corespunzator

- Igiena ochilor - puneti lentilele de contact intotdeauna inainte de a va machia. Lentilele de contact colorate trebuie scoase inainte de a va demachia.  

- Respectati sfaturile - nu folositi lentilele un numar mai mare de ore decal cel recomandat. Nu dormiti cu lentilele de contact.

- Evitati - purtarea lentilelor de contact la piscina sau in apa marii

Si credem ca mai sunt si alte sfaturi daca vrei sa porti  lentile de contact colorate de care trebuie sa tineti seama.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu